Powered By Blogger

sâmbătă, 5 martie 2011

Metode antiaging



AERUL  CURAT


          Vom vorbi despre necesitatea inspirarii unui aer curat .Unii oameni au prostul obicei de a sta in locuinte ermetic inchise, private de aerisirea necesara. Plamanii expira necontenit materiile distruse si reziduurile din organism iar respiratia indeplineste rolul gunoierului, aducand din toate partile organismului materiile distruse, netrebuincioase. Substantele eliminate prin plamani sunt aproape tot atat de daunatoare ca si substantele eliminate prin piele, rinichi, intestine. Daca volumul de apa oferit organismului nu este suficient, natura obliga plamanii sa lucreze in locul rinichilor, pentru a putea elibera organismul de materiile daunatoare si toxice, iar daca intestinele nu elimana cantitatea normala de reziduuri, o buna parte din ele, ramasa in colon, se absorb treptat in organism, si cautand o iesire ajung la plamani pentru a fi expirati odata cu expirarea aerului.
 Daca va inchideti intr-o camera ermetica, in decurs de o ora emanati in atmosfera acesteia aproximativ 30 litri de acid carbonic si alte gaze toxice, iar daca dormiti doua persoane circa 46 litri. Pe masura ce aerul se contamineaza, voi inspirati din nou aceste substante toxice, introducandu-le in organism, aerul devenind din ce in ce mai irespirabil cu fiecare expiratie. Sa nu va mire daca cineva, intrand de dimineata in camera voastra, este izbit de mirosul urat, aprope insuportabil, care se afla in camera. Sa nu va mire ca dupa o noapte petrecuta intr-o astfel de camera va veti simti furios, obosit, dezechilibrat si in general cu o proasta dispozitie.
Calitatea somnului de peste noapte depinde foarte mult de calitatea aerului din camera. Personal am constatat acest fapt cand m-am obisnuit sa dorm cu geamul deschis in camera chiar si iarna, dimineata eram in ,,forma maxima’’, adica foarte odihnit, deoarece aerul curat prin respiratia din timpul somnului acumuleaza cu mult mai multa energie fata de aerul impur.
Datorita aerului impur din camere multi  se scoala obositi  dimineata si cu dureri de cap.
          In camera imbacsita cu acel miros greu, pe care toti l-am simtit in dormitoarele prost ventilate, nu este posibil sa dormi decat inainte de a o aerisi si a o umple cu aer curat. Aerul din dormitor trebuie sa fie aproape tot atat de proaspat ca si aerul de afara. Nu va temeti ca o sa racati. Amintiti-va ca pentru vindecarea tuberculozei ii este indicat pacientului sa stea mereu la aer curat, ziua si noaptea, oricat de frig ar fi afara. Acoperiti-va cu mai multe paturi si nu veti mai simti frigul de indata ce va veti obisnui cu el .
          Aerul curat si curentul nu sunt unul si acelasi lucru. Desigur iarna nu trebuie lasat sa intre prea mult aer rece in casa, pentru ca ar cobori temperatura intr-un mod suparator. Deschideti geamurile din cand in cand si lasati aerul sa circule liber din afara inauntru. Iesiti pentru putin timp in fiecare zi la aer curat, el este plin de calitati datatoare de viata si sanatate.